The Search for a Sipke van der Schaar

Hi everyone! I made this video about the story of searching for ‘a Sipke van der Schaar’ and tied it into the digital world of buying art. It was fun to dive into a bit of family history. I hope you like it!

Here is the link to go to the Youtube video in another way.

Sources:

Bob Hardus, “Reizende schilders: Sipke van der Schaar ging op een kameel door de woestijn,” FrieschDagblad, July 23, 2020, Reizende schilders: Sipke van der Schaar ging op een kameel door de woestijn – Friesch Dagblad.

Bep Machielse, “Introductie: Sipke van der Schaar: schilder, aquarellist, tekenaar, etser, illustrator,” Sipke van der Schaar, accessed on December 21, 2021, biografie (sipkevanderschaar.nl).

“Photos,” Sipke van der Schaar, accessed on December 23, 2021, https://www.sipkevanderschaar.nl/index.php/algemeen.

The ‘Sipke van der Schaar’ site is initiated by Sipke’s grandchildren. Made by: Bernardine Ensink, Marieke van der Schaar, Theo van Steenbergen and Tom Wisman.

Manali Rohinesh, “No more a hobby of the rich: How online platforms make art accessible to all,” CNBC TV18, November 29, 2019, https://www.cnbctv18.com/views/no-more-a-hobby-of-the-rich-how-online-platforms-make-art-accessible-to-all-4784461.htm.

Images: